Translation missing: da.header.navigation.skip_to_content

Fri fragt på ordrer over 500 kr | 1-3 dages levering | 14 dages returret

Hvordan hænger jeg mine lamper i den rigtige højde?

Ved spisebordet 

Når du ønsker at hænge en lampe over dit spisebord, er det vigtigt at overveje, at personerne omkring bordet skal kunne se hinanden. For at opnå dette, anbefales det at placere store lamper 60-75 cm over bordet, målt fra lampens underkant. Mindre lamper bør hænge mellem 55-65 cm over bordet på samme måde. Hvis du vil hænge flere lamper over bordet, bør du placere dem med cirka 80 cm mellemrum for at sikre en jævn belysning på bordet. Det er også vigtigt at kontrollere, at lyskeglerne fra de forskellige lamper overlapper for at opnå en jævn belysning. Vi anbefaler at afprøve, hvor lampen ser bedst ud, før den endelige montering foretages.

Ved stuebordet

Lamper over sofabordet bør hænge på en måde, så de ikke forstyrrer dit syn til hverken fjernsynet eller personer, der sidder overfor dig. For at være sikker på, at lampen hænger i en passende afstand fra dit hoved, kan du bede en person holde den op, mens du sidder og rejser dig fra sofaen. Når du vælger belysning til stuen, skal du tage hensyn til flere behov. Derfor anbefales det at have fire til fem lamper omkring sofaen og vælge lamper efter dit behov for stemningslys, læselys osv. Det er en god ide at vælge både lamper, der lyser opad og nedad. Lamper, der lyser nedad, skaber en intim stemning, mens lamper, der lyser opad, får rummet til at syne større.

Ved køkkenbordet

For at skabe de bedste arbejdsforhold på dit køkkenbord anbefales det, at lamperne hænger ca. 75-80 cm over bordpladen. Mat belysning anbefales for at undgå skygger, og det er en god ide at bruge softpærer eller matte stifthalogener. For at undgå skygger, kan du måle bordets bredde, tage en tredjedel af målet og bruge det som mål fra væggen. Det anbefales at bruge flere mindre lamper end en stor, og hæng dem, så lyskeglerne overlapper hinanden for at opnå det mest ensartede lys.